Background
Peter Plas en Perry Poep

Plaskaart printen

Met onze printbare plaskaart maak je zindelijk worden leuk. Het gaat uit van positieve prikkels. Met een kleine beloning, onze mooie poep- en plasstickers, zet jouw peuter snel stappen naar zindelijkheid!

Een printbare plaskaart

Een plaskaart is een kaart waar plek is voor stickers, krullen of een leuke beloning voor het doen van een plasje of poep. Ook een poging tot een plasje, het aangeven dat je moet plassen of het broekje zelf omlaag doen kan al reden zijn voor het plakken van een sticker. Hang de plaskaart op een mooie plek zodat jouw kind er aan herinnerd wordt naar het potje of de wc te blijven gaan.

Beloningskaarten voor zindelijkheid

Met een plaskaart heb je eigenlijk een beloningskaart op weg naar zindelijkheid. Ieder stapje op weg naar zindelijkheid probeer je te belonen. Met een sticker, een klein applaus, een compliment; dat zijn allemaal beloningen. En bij een volle plaskaart of beloningskaart kun je samen afspreken dat er een extra beloning is. Dat kan een heel klein kadootje zijn. Het kan ook zoiets simpels zijn als het eten mogen kiezen, samen iets leuks doen, iets langer wakker blijven vanavond, verzin het maar. De beloningskaart helpt je sneller toe te werken naar zindelijkheid!

Stickerkaart, voor op de wc

Een plaskaart is meteen ook jouw stickerkaart. Natuurlijk kun je onze mooie stickers gebruiken voor op jouw kaart of voor op onze plaskaart. Maar ook een zelfgemaakte kaart waar plek is voor stickers kan prima gebruikt worden. Naast onze stickers zijn stickers die je zelf al hebt ook prima te gebruiken, zolang jouw kind ze maar mooi vindt om te plakken. Dierenstickers, Woezel en Pip-stickers, het kan allemaal! Het zelf mogen kiezen en plakken van een sticker is vaak de grootste beloning!

Plassticker voor op of in de wc

Zorg dat jouw plasstickers dichtbij de wc liggen. Want zodra er een goede plas of poep(poging) is gedaan is het tijd voor een plassticker! En mocht je echt heel creatief willen worden: een niet zo vaak gebruikte prikkel kan ook de plassticker in de wc zijn. Je plakt dan een (speciale) plassticker in de wc waar op gemikt mag worden. Is dat niet leuk?

Plaskaart printen?

Bestel hieronder jouw plaskaart, met plasdiploma, plasstickers en je kunt na betaling direct de unieke plaskaart voor jouw peuter printen. Gaan Pieter Poep en Pleuntje Plas ook jouw peuter naar zindelijkheid helpen? Heel veel succes!

Start met zindelijkheidstraining

Plaskaart reis naar de wc

Plaskaart:€ 9,95
reis naar de wc

Een avontuurlijke plaskaart met 30 poep- en plasstickers, plasdiploma voor jongens en meisjes.

Bestellen

De Plastas

Pakket: € 29,95
De Plastas

HΓ©t complete pakket om aan de slag te gaan. Plaskaart, stickers, diploma, boek Γ©n tas.

Bestellen

Printbare plaskaart

Boek: € 14,49
de Grote Plons

Pietertje Poep en Pleuntje Plas gaan op avontuur! Een leuk verhaal over zindelijk worden.

Bestellen


Background


Ruim 2000 mama's en papa's gingen je voor.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de plaskaart, zindelijk worden en het belonen van kinderen bij zindelijkheidstraining.
Dat verschilt per kind en ouder. Niets moet en forceer vooral niks. Voor sommige kinderen kan het goed werken met een beloning te werken bij bijvoorbeeld een volle plaskaart. Kies samen een kadootje dat het kind krijgt bij een volle kaart, of hang er bijvoorbeeld een kleine foto van op. Bedenk ook: een mooie beloning kan ook iets lekkers zijn, iets leuks doen samen, of iets 'simpels' als samen een keer langer opblijven.
Het is vooral belangrijk dat je samen iets kiest of afspreekt. Iets waarvoor jouw kind echt zijn of haar best wil doen. Daarbij kun je denken aan speelgoed, maar natuurlijk ook andere hele leuke beloningen. Wat is bijvoorbeeld een leuke activiteit die jullie samen kunnen doen? Misschien wil hij/zij al wel heel lang naar de dierentuin, het circus, of iets eenvoudigers als samen koekjes bakken of cakejes versieren. Tot slot zijn er ook genoeg leuke 'gratis' dingen te bedenken: samen lang er opblijven, 'bioscoopje spelen' in de woonkamer, het avondeten mogen kiezen, enzovoorts.
Er is geen vast moment of leeftijd waarop je kunt beginnen met zindelijkheidstraining. Veel meer gaat het om de signalen die je leert herkennen. Die signalen laten zien dat jouw kind misschien wel klaar is om met te beginnen. Zindelijkheidstraining gaat om het oefenen van gewoontes, het aanbrengen van routines en het herkennen van gedrag. Het verschilt per kind wanneer het daar klaar voor is. Voor sommige kinderen geldt dat dit al bij 16 maanden is. Voor andere kinderen kan het tot 3 of 4 jaar duren of nog langer voordat zindelijkheid bereikt wordt. Op veel scholen is het zo dat er verwacht wordt dat het kind zindelijk is wanneer het naar school komt.

Een aantal signalen die duidelijk maken dat jouw kind er misschien klaar voor is:
  • Je kind begint zelf zijn/haar luier los te trekken
  • Je kind heeft interesse in het toilet en wat daar allemaal gebeurt (als jij er zit)
  • De luiers zijn minder gevuld (na slaapjes)
  • Hij/zij zondert zich af bij het poepen of plassen
Lees verder bij onze tips voor zindelijkheidstraining.
Voor sommige kinderen geldt dat ze al klaar zijn om te starten met zindelijkheidstraining bij 16 maanden is. Voor andere kinderen geldt weer dat 3 of 4 jaar de juiste leeftijd is om te werken aan zindelijkheid. Er is geen vast moment of leeftijd waarop je kunt beginnen met zindelijkheidstraining. Wel kun je een aantal signalen herkennen die misschien duidelijk maken dat jouw kind er klaar voor is.

Let bijvoorbeeld eens op:
  • De luiers zijn minder gevuld (na slaapjes)
  • Hij/zij zondert zich af bij het poepen of plassen
  • Je kind begint zelf zijn/haar luier los te trekken
  • Je kind heeft interesse in het toilet en wat daar allemaal gebeurt (als jij er zit)
Lees verder bij onze tips voor zindelijkheidstraining.
Heb je nog een andere vraag? Laat het ons weten

10 handige tips om zindelijk te worden

Laat je e-mailadres achter en we sturen je 10 handige tips toe, gratis! Zo kun je al de eerste stappen zetten en samen met jouw kind toewerken naar de eerste plasjes en poepjes op de wc!
• Geen rotzooi • Geen reclame
Icon